Harry potter og fangen fra Azkaban til ps2.


Hva går det ut på?
Spillet baserer seg på den tredje boken til J.K Rowlings Harry Potter. Spillet kom ut i 2004. Det finnes 8 bøker og filmer av Harry Potter. Alle filmene har kommet ut som spill. Bøkene kom først, så kom filmene, så kom spillene.
I spillet skal man styre både Harry, Hermine og Ronny. Man skal hjelpe de gjennom forskjellige oppdrag med å finne formler, lekser i forskjellige fag og hendelser man kan huske fra filmen. Man får blant annet styre og fly den berømte Bukknebb og utforske skolen mye mer enn i de forrige spillene. I mellomtiden skal man utforske og få poeng, det er om og få så mange poeng som mulig for å vinne huspokalen.

http://no.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_og_Fangen_fra_Azkaban_(videospill)#Handling

Målgruppen til spillet er barn og ungdom, 10-17 år. Hvis du har sett Harry potter og kan litt om det, så er det veldig lett og sette seg inn i spillet. Uansett får hjelp til det man skal gjøre hvis man sitter fast. Lyden og grafikken i spillet er bra, man hører ikke bare musikk, musikken kan du kjenne igjen fra filmene, men også fotskritt, stemmer, våder og andre virkemidler som får oss til å føle at vi er med i spillet og at det er ekte. Man har ikke innflytelse på spillet, hendelsesforløpet foranderer seg ikke hvis du gjør noe annerledes. Det går jo an å ikke komme videre i spillet og ikke komme lengre i hendelsesforløpet, men man får som regel hjelp med å komme videre uansett. Når du er ferdig med et oppdrag og du får beskjed om at du kan slutte dagen din, kan du enten velge å gå videre i spillet eller du kan velge å utforske slottet.
Du får mange forskjellige oppdrag og selv om du bare får ett oppdrag om gangen, så er det noen små oppgaver som er til stedet gjennom hele spillet du skal for eksempel å finne en bok med en liste hvor du skal utforske slottet for å finne de. Det er også 3 småspill du kan spille innimellom i spillet, som å duelere med andre elever, fly med ugler og fly rundt med en hippogriff. Så det er ikke bare disse hovedoppgavene du trenger og gjøre, det synes jeg at gjør spillet litt mer morsomt. For hvis du ikke kommer videre er det jo gøy og finnet på noe annet.
Spillet er veldig spennende og avhengighetskapende med tanke på at det er nye ting hele tiden.

Synes spillet er veldig bra. Grafikken og musikken er bra, man får en følelse av at man er på Galtvort og er på en måte i den magiske verdenen. Oppgavene og hendelsesforløpet ligner veldig på det som faktisk skjer i filmen og i boken, noe som er bra. Man vil jo kjenne igjen filmen i et spill som skal gjenskape filmen, ellers er poenget borte. Samtidig er oppgavene morsomme, men også litt vanskelige. Så man runner ikke spillet på en dag, som også er positivt. Også i tillegg til de "store" oppdragene, så synes jeg det er bra de tok med fler små oppgaver. For da kan man på en måte ta en pause fra det "virkelige" spillet og gjøre noe annet hvis med eventuelt ikke får til.

På nett kan man søke på spillet og finne forum som man finner walkthorughs og tips og triks :
http://www.gamefaqs.com/ps2/919436-harry-potter-and-the-prisoner-of-azkaban/faqs/38257

http://www.neoseeker.com/Games/cheats/PS2/harry_potter_and_the_prisoner_of_azkaban.html


Link til trailer av spillet :
http://www.youtube.com/watch?v=_pVlZC222cQ

Video gameplay:
http://www.youtube.com/watch?v=VAbesfnRWCk

Bilder av gameplay:

g155.jpg


1.jpg

63-thumb-1.jpg


Kilder :

http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Prisoner_of_Azkaban_(video_game)

Bilde kilder :

http://www.game-over.net/gamecubereviews/2004/06/thumbs/63-thumb-1.jpg
http://o.aolcdn.com/gd-media/games/harry-potter-and-the-prisoner-of-azkaban/playstation-2/1.jpg
http://images.itreviews.com/beta.itreviews.com/photos/games/g155.jpg