minecraft-logo.jpg
Denne artikkelen kommer til å bli annerledes enn andre artikler her på wiki. Selv er jeg ingen gamer, og har ingen erfaring med spill. Så for å gjennomføre denne oppgaven har jeg valgt å skrive om spillet Minecraft basert på en annen spillers erfaringer.

Han er 17 år og har spilt dataspill siden barneskolen. Han har spilt Minecraft ca. i ett og et halvt år, siden starten. Det var spillere som MrSneakymode og Seananners som fikk han interessert i spillet og det at han hadde drevet mye med Lego og syns dette virket spennende.Video intro, her ser du hvordan spillet starter og hva man gjør, samt grafikken.

Minecraft er et spill som generelt handler om å bygge. Man starter med ingenting og må selv finne materiale ved å hakke og grave, for å kunne bygge. Man kan bygge hva som helst, intet er umulig. Spillet har en realistisk effekt ved at det er skille mellom natt og dag, vær og årstider.

Spillet passer til nesten alle, særlig kreative mennesker. Det er vanskelig å sette en aldersgruppe, det passer til nesten alle aldere, 7 – 90 år. Du kan gjøre hva du vil. Du lager ditt eget spill. Spillet har gitt deg muligheter, spillet er et verktøy som du selv kan bruke til hva du vil. Spillet krever ingen ferdigheter får å kunne kalle deg en spiller.

Spillet har realistiske lyder, kuer som sier mø og som man gi Down syndrom om man vil. Hakkingen og gravingen gir også fra seg lyder. Det tordner også, lydene har stor variasjon. Grafikken er en del av sjarmen, uten den hadde det blitt for normalt og kjedelig. Spillet består av oppblåste piksler, så godt som alt er bygget opp av firkanter, det ser ut som du løper på piksler. Man har all makt og bestemmer selv. Med mods kan du gjøre alt.. Retrografikken gir ingen begrensinger for hva man kan gjøre.
Her ser du hvor langt du kan gå av å bare bygge med firkanter

Her ser du noen som har bygget Enterprise . romskipet fra Star Trek det ser realistisk ut, ser ikke ut som at det er bygd opp av firkanter.

Spillet er lett å sette seg inn i. Finner fort ut at man må ha/finne av ting for å kunne bygge videre. Det går av seg selv.

Det mest spennende er å gå i huler, det mørkt, man vet ikke hva som er der, som monstre man må passe seg for. Det er creepers som kommer frem når det blir mørkt.Creeper.png
To creepers.

Spillet blir en del av hverdagen, det er mye man kan gjøre der som man ikke kan gjøre andre steder, alltid noe nytt. Det er det som gjør at man vil fortsette å spille. Spillet kan minne om en virtuell versjon av Lego, har de samme særtrekkene.
Man føler seg lykkeligst når man kommer på nye ideer, klarer å bygge noe man har planlagt og endelig å bli ferdig. Og selv om endelig er ferdig vil man fortsette for de man trenger mer, føler mangler og ser nye muligheter.

Her ser du en dør som er bygget av bla redstone som tilsvarer elektriskekretser.

Spillet er det ensete i sitt slag, men det finnes andre som hat tatt ideen sin fra Minecraft, som spillet Terraria, nesten det samme, men i spillet er i 2D. Terraria kom ganske kjapt etter Minecraft.

Wolrdformindkraft.
Er et eget samfunn. Med en åpen server kan man snakke og diskuterer om spillet med andre spillere mens man spiller. MrSneakimode – youtube. Seananners – youtube er kjente spillere som mange følger fordi de gir ideer og man kan bruke dem til å finne inspirasjon. Man følger dem på videoer der de snakker om spillet mens de spiller.

Video1: har brukt redstone (elektriske kretser) Her ser du en video av en dør som åpnes og lukkes.


For å oppsummere spillet avslutter Kristian med å si at spillet er kreativt, man kan gjøre hva som helts, det er sosialt, man bygger ett lite samfunn.