abda2189f4.jpeg


Red Dead RedemptionRed Dead Redemption er et tredje persons action/eventyr spill med en åpen verden utviklet og utgitt av Rockstar Games (samme utvikler som GTA spillene). Det er registrert 18+ på PEGI rangeringen.

Spillet handler om John Marston som vender tilbake for å rense opp i bandit gjengen som han var tidligere medlem i, Dutch van der Linde sin gjeng. Han gjør det ikke fordi han vil ha hevn, men fordi han arbeider for to agenter fra den amerikanske regjeringen. De har kona hans og sønnen hans, og for å få dem tilbake må han eliminere personer han samarbeidet med før for at den amerikanske kan få orden på den ville vesten og innføre et sivilisert samfunn. Settingen er satt i 1911 den ville vesten har begynt å måtte vike for det voksende siviliserte samfunnet. Man er både i Amerika og Mexico. I Mexico arbeider man for den Meksikanske Hæren som ledes av
Agustin Allende og Captain Vicente de Santa. Man ender samarbeidet med den Meksikanske Hæren og jobber med rebellene i stedet. I et oppdrag med rebellen dreper man Agustin Allende og Captain Vicente. Etterhvert finner man Dutch van der Linde og hans menn. John Marston vender tilbake til familen sin, men i et siste slag dør John. Etter dette hopper man fram i tid til 1914. Fra nå av spiller man sønnen Jack Marston.

Rdr_john_marston.jpg

John Marston


Siden spillet har en 18+ rangering av PEGI (MER INFO OM PEGI)
er spillet laget for personer som er over 18 år. Men jeg tror som nesten alle spill at den anbefalte aldersgrensen ikke har så mye å si på hvem som spiller det.