SUPER MARIO BROS


Super Mario Bros er et plattformspill utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo Entertainment System i 1985.
Du må velge å være Mario eller Luigi, og hovedmålet er komme seg gjennom Mushroom Kingdom, ødelegge Bowsers styrker og redde Prinsesse Toadstool.
Det finnes både gamle og nye versjoner av spillet. Super Mario Bros er et spill som har eksistert i en lang periode, og det kommer stadig vekk nye og bedre versjoner.

NewSuperMarioBrosWallpaper800.jpg Super-Mario-Brothers-Star-super-mario-bros-1990293-1024-768.jpg logo.jpg

MÅLGRUPPE
Super mario bros er et spill som har stor målgruppe, og det er laget veldig enkelt. De fleste spillene som er laget til Nintendo har 3 års aldersgrense, men det kan også være både ungdom og voksne som spiller Super Mario. Man finner fort ut hvordan spillet fungerer, og det er lett å skjønne poenget.

Hvordan er datamediets virkemidler (bilde, lyd, interaktivitet) utnyttet? Er spillet lett å sette seg inn i?
Bilde er fargerikt med natur inspirert bakgrunn. Lyden har fart og spenning. Det er livlig musikk, fart og skaper glede. Super mario bros er avhengighetsskapende og lett og bli hekta på. Man forstår fort hva spillet går ut på og hva som er målet, så det er lett å sette seg inn i. Alle kan spille Mario, og det er derfor også et verldig populært spill, som det har vært lenge. Man blir også hekta på musikken på spillet, når man har spilt nok. Musikken kan være irriterende, men uten den blir ikke Super Mario det samme!

Hvordan har spilleren innflytelse på fremdriften i spillet eller fortellingen? Hvilke valgmuligheter finnes? Er det en stor grad av interaksjon?
Man styrer personene i spillet selv, og det finnes forskjellige teknikken man kan bruke på Mario eller Luigi. Du kan få Mario til å gå, løpe, hoppe og dukke. Når du samler en rød blomst, får man kuler som man kan skyte med. Hele spillet går ut på å styre Mario, hvis ikke hadde han bare stått rolig. Mario er ingenting uten spilleren som styrer.

Dramaturgi: Hva gjør spillet spennende/morsomt/avhengighetsskapende? Hvilke deler av spillet er det som gjør at spilleren vil fortsette?
Vi tror spillet blir spennende og avhengighetsskapende fordi når du spiller, vil du bare komme lengre og lengre. Du vil nå neste level og klare utfordringene på bana.
Spilleren vil fortsette fordi man vil alltid vinne, og hvis man taper og dør, så er det ofte man vil begynne fra starten av igjen bare for å komme lenger enn det man gjorde den første gangen. En annen ting er at ved å samle penger eller mynter, så får man til slutt et nytt liv. Når man har nådd 100 mynter, blir Mario eller Luigi ett liv rikere!

Er fortellingen/handlingen i spillet også tilstede i andre medier? Kom disse før eller etter at spillet ble laget?

Finnes det noen form for nettverk/samfunn rundt spillet på nettet?
Ja. Det finnes wiki sider med Super Mario, og også andre diskusjonsforum rundt på internett. På forskjellige forum kan man få hjelp og stille spørsmål angående Super Mario Bros, eller de andre Mario spillene. Det står også masse informasjon om Super Mario og hvordan spillene fungerer på google og wikipedia.

Helhetlig vurdering, hva synes du? Begrunn svarene?
Vi synes Super Mario Bros er et morsomt spill! Det er ikke for vanskelig å forstå, og man trenger ikke være spesielt god for å spille det heller. Super Mario skal være gøy for alle, og alle skal kunne spille det. En av grunnene til at det er gøy er fordi man blir skikkelig gira når man først kommer videre til en ny level, og da må man bare fortsette og fortsette. Super Mario har også flere liv, så det er ikke krise om man dør engang. En måte å skaffe seg nye liv på er å samle mynter, og noen ganger kan det også dukke opp effekter som automatisk gir Super Mario ett nytt liv.

Diverse sider hvor man kan spille og få tips:

http://mario.nintendo.com/

http://www.1startside.com/spill/?spill_id=super_flash_mario_bros

http://www.supermariobrothers.org/


KILDER:
http://www.google.no/#sclient=psy-ab&hl=no&source=hp&q=super+mario+bros&pbx=1&oq=super+mario+bros&aq=f&aqi=g4&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2289l4386l0l4503l16l8l0l5l5l1l324l1564l0.5.2.1l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=17786b8874367f6f&biw=1280&bih=593

http://www.mariowiki.com/Main_Page

http://www.youtube.com/results?search_query=super+mario+bros&oq=super+mario+bros&aq=f&aqi=g10&aql=&gs_sm=e&gs_upl=658l3457l0l3600l18l16l1l4l4l1l212l1241l4.6.1l11l0