11427.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=PjqsYzBrP-M

Korte notater om spillet:

Skyrim er det femte spillet i The Elder Scrolls-serien. Det er et stort RPG-spill som har blitt utviklet av Bethesda Game Studios. I Norge har spillet 18 års aldersgrense.
-Drager angriper og det viser seg at du er dragonborn, noe som gjør deg til den som er best egnet til å drepe drager.
-Spillets målgruppe er nok menn ifra rundt 14 til rundt 40 år som er interresert i fantasy og eventyr. Muligens da folk med litt mer intelligens enn andre. Folk som liker eventyrbøker/filmer som Ringenes Herre osv.
-Man kan velge mellom å spille i førsteperson eller tredjeperson. Lydbildet rammer inn deg og det visuelle og vips, du er i Skyrim og ikke foran skjermen i huset ditt. Du trenger ikke anstrenge deg i det hele tatt for å sette deg inn i spillet. Etter et minutt av åpningen er du helt oppslukt i Skyrims rike univers og det blir fra det øyeblikk av din virkelighet i det antall timer du velger å spille.
-Spillet har et non-linear gameplay som betyr at du ikke nødvendigvis trenger å bry deg om å fullføre main quests, men du kan vandre rundt å utforske og snakke med folk for å få oppdrag. Du kan påvirke veldig mye.
-Spillet er fullt av mysterier, dungeons å utforske, ulike koder du må løse, låser du må finne nøkkel til/bryte opp og mye annet å gjøre og det byr stadig på utfordringer. Det er hele tiden noe og gjøre og det føles ikke ensformig ut. Alt dette gjør at du kan spille i mange timer av gangen uten å i det hele tatt tenke på å ta en pause. Følelsen av frihet som er meget tilstedeværende i spillet er også med på å skape avhengighet. I tillegg får du alltid igjen noe for det du gjør, du får stadig belønninger i form av gull eller andre verdier eller at du går opp i level. Når du går opp i level kan du forbedre en av tre forskjellige egenskaper. Dette gir deg lyst til å fortsette for å komme høyere og høyere i level slik at du blir bedre og bedre. Dette er et veldig smart trekk av spillutviklerne.
-Spillet minner om mange av disse episke eventyrene i form av film og bøker osv. F.eks. Ringenes Herre.
-Spillserien The Elder Scrolls har sin egen hjemmeside. I tillegg har spillutvikleren en egen side. Det finnes også en egen fanside for Skyrim som heter The Skyrim Guild. Her er nettsidene i samme rekkefølge som nevnt over:
http://www.elderscrolls.com/
http://www.bethblog.com/
http://skyrimguild.com/

-Samlet sett så er Skyrim et fantastisk spill, det er stort og innholdsrikt. For de litt enklere sinn kan det nok være litt tungt, men ellers ser ikke jeg noe som er galt med det. Jeg er mektig imponert og dette er for meg det beste spillet som er sluppet i år!

Analyse av The Elder Scrolls V: Skyrim

Bakpå ei hestekjerre
Du ankommer Skyrim bakpå ei hestekjerre. Sammen med deg sitter to andre menn. Dere er på vei til Helgen hvor dere skal bli henrettet. Ikke lenge etter du har ankommet ditt siste hvilested angriper en drage. Det er ikke hvilken som helst drage. Alduin kommer fra denne dagen av til å være din jobb å drepe, men du har en lang vei foran deg full av spennende eventyr og farer.

Eventyrlystne mennesker
Spillet er nok ikke ment å være for en vanlig mann i gata. Skyrim er et stort, episk fantasi-spill. Du bør derfor være litt interessert i, eller være kapabel til å akseptere ting som på ingen måte kunne ha eksistert i virkeligheten. Denne evnen er det ikke alle som har. Dessuten kan spillet være litt tungt for enkelte fordi det er så stort og det er så mye. Du bør også ha god tid for når du har satt deg ned for å spille Skyrim er det utrolig fort gjort å bli sittende i mange timer. Jeg vil konkludere med at spillet mest sannsynelig er ment for eventyrlystne mennesker i alder fra rundt 15 år til litt over halveis gjennom 40-årene, men det finnes folk forbi disse aldrene også. Hvis du ikke kjenner deg igjen i noe av det som er nevnt over, slutt å lese nå.
Frihet
The Elder Scrolls V: Skyrim gir deg friheten til å spille spillet så og si helt som du selv ønsker. Man kan for eksempel velge om man vil spille i førstepersjon eller tredjeperson. Om du kun vil følge hovedhistorien ved å bare gjøre main quests, kan du gjøre det. Hvis du heller vil fokusere på gjøre side-oppdrag har du også den fulle rett til å gjøre det. Spillet lar deg gjøre som du vil og dette tror jeg er en viktig bit av det som gjør Skyrim så avhengighetsskapende som det er.

Belønninger på rekke og rad
En annen faktor som bidrar til et sug etter å spille er hvordan spillet er bygd opp med hensyn til leveler og belønninger. Man blir stadig belønnet for det man gjør. Hvis du bruker et tohåndsvåpen mye vil dine ferdigheter innen for denne kategorien bli bedre ved at levelet går opp. Det er mange slike underkategorier som er forbundet med forskjellige egenskaper og ferdigheter du har. Disse samles tilslutt til en hovedpott. Når du går opp i level kan du velge om du vil oppgradere enten Magicka, Health eller Stamina. I tillegg finner du stadig verdifulle gjenstander og gull. Alt dette gir deg lyst og motivasjon til å spille.

Du blir oppslukt
Lydbildet rammer inn deg og det visuelle og sluker deg helt opp. Skyrim er nå ditt hjem, din virkelighet. Spillet har en utrolig evne til å engasjere spilleren og byr stadig på nye og interessante ting. Spillet føles alltid friskt og det blir aldri ensformig eller kjedelig. Hvis det motsatte hadde vært tilfelle hadde spillet vært en fiasko, men det er det for all del ikke.

Spillet er fullt av utfordringer og hvis du står fast kan du søke hjelp. Det finnes flere forum dedikerte til diskusjon av spillet Skyrim. IGN har laget en playthrough-serie der du kan se en full gjennomgang av spillet med kommentar.

Original
Spillet har velkjente elementer og ingredienser fra andre eventyrspill, filmer og bøker, men selve historien i spillet er så vidt jeg vet original. Den er i alle fall bra nok til at du får lyst til å spille ferdig spillet. Det hele krydres med sideoppdrag, ulver, banditter, dype huler, svære edderkopper og mange andre vesner som har lyst til å drepe deg. Når man skal annalysere et spill som er så bra som dette føler jeg at det ikke er så mye å si. Man kunne sagt noe sånt som "I Skyrim dreper du drager og det er utrolig rått!".