Tea og Eline - The Sims 2- Gi en kort sammenfatning av hva spillet handler om
Spillet handler om å styre et simulert liv, til mennesker som kalles en sim. Du kan leve ut drømmene dine gjennom Simmen og du kan skaffe familie, en god jobb, et flott hus og lignende.
Du er veldig fri når du spiller, og tar veldig mange valg for din Sim underveis.

makeasim.jpg
Bilde: Her ser du prosessen hvor du lager en sim.

Utgivelsesår
2005
Utvikler
Maxis
Utgiver
ElectronicsArt
Designer
Will Wright
Aldersgrense
12 år

-Hvilken målgruppe har spillet?
Spillet har en anbefalt aldersgrense på 12 år, men når nok frem til veldig mange over og under denne alderen. Målgruppen er kanskje mellom 12-18. Sims-spillene er ikke direkte voldelige, man ser aldri vold og blod osv. Hvis Simmer f.eks. begynner å sloss, vil man kun se at de forsvinner inn i en røyksky og "bannetegn" (#!@) som kommer ut av den , spillet er derfor ingen "fare" for 12-åringer.
Hovedpakken hadde aldersgrense 7, men alle tilleggspakkene fikk12, fordi hovedpakken og burde vært for barn på 12 år og oppover.


- Hvordan er datamediets virkemidler (bilde, lyd, interaktivitet) utnyttet? Er spillet lett å sette seg inn i?
- Spillet er gjort ganske realistisk og simmene lager "menneskelige" lyder.
Når du er i kjøpskatalogen, har du bakgrunnsmusikk som varier, akkurat som om du ville vært i en butikk med bakgrunnsmusikk.
Spillet er også veldig lett å sette seg inn i. For det første spiller man nesten bare ved bruk av datamus. Det er ikke kjempe mange taster og forholde seg til, dramatiske hendelser og farer (så sant du ikke blander deg inn i naboenes krangel...) eller er utro mot ektefellen din.

- Hvordan har spilleren innflytelse på fremdriften i spillet eller fortellingen? Hvilke valgmuligheter finnes? Er det en stor grad av interaksjon?
Den som spiller gjør stort sett alt, siden du kan leve et helt liv. Starte familier, skaffe deg jobb, få sparken, gå inn i økonomiske kriser og stort sett gjøre det du kan i ditt virkelige liv utenfor dataskjermen. Du har veldig mange valgmuligheter, både når det gjelder bygging av hus, hage osv, skaping av simmer, hvordan jobb du vil ha, hvordan forhold du vil ha til andre simmer. Forholdene kommer ikke av seg selv, du må jobbe for å oppnå dem. I tillegg er spillet påvirket av veldig mye overnaturlig. Alt fra ufoer til varulver, vampyrer og spøkelser er ikke unormalt å møte på.

Hvis man har Sims 2 kan man også kjøpe utrolig mange mini- og utvidelsespakker som gir deg flere muligheter i spillet.
Her kan du lese om de 8 tilleggspakkene:
de 8 tilleggspakkeneog her er en liten oversikt over alle minipakkene

simspakkene.jpg
Tilleggspakkene (de ni til venstre) er pakker med mange nye muligheter. Minipakkene gir deg tilbehør. (De ni til høyre.)


Med tilleggspakkene får du muligheter til å dra til Sentrum, starte egne bedrifter, la simmene dra på universitetet og få en utdannelse, dra på ferie og mye mer.
De andre tilleggspakkene "stuff" gir kun nye klær, møbler og byggematrialer.

Man kan vel egentlig si at det er veldig lite interaksjon, man spiller jo kun mot seg selv. Du vil ikke møte en Sim som styres av noen fra f.eks. Tyskland. Du styrer selv Simmene i den familien du er i og dine Simmer kan både snakke med folk som går forbi huset og invitere dem inn, men siden spillet ikke har noen forbindelse med internett, vil du aldri få kontakt med andres simmer utenfor ditt Sims spill.

- Dramaturgi: Hva gjør spillet spennende/morsomt/avhengighetsskapende? Hvilke deler av spillet er det som gjør at spilleren vil fortsette?
Du får lyst til å fortsette i spillet, fordi du vil følge familien, livene fra fødsel til død. Du kan prøve ut mye forskjellig, og teste ut hvordan alt fungerer. Når du simmene blir gravide, gir det ekstra mye lyst til å fortsette. Det som holder deg gående, er det du planlegger å gjøre, og at du vil gjennomføre det.
34t69vd.jpg
Bilde: En stor familie og et bevis på at spillet ikke trenger å ta slutt.

Det som er spesielt for Sims er at spillet aldri tar slutt, dør en, har barnebarnet tatt plassen osv, generasjon etter generasjon. Ingen gir deg oppdrag som du må løse, og du har ikke andre mål enn de du setter selv. Ble du interessert i å se et større bilde av familietreet ovenfor? Ta en titt her

- Er fortellingen/handlingen i spillet også tilstede i andre medier? Kom disse før eller etter at spillet ble laget?
Spillet finnes i tre versjoner, The Sims, The Sims 2 og The Sims 3. Dette er tre spill i samme serie, de er veldig forskjellige, men handler alle om å styre simmenes liv. The Sims kom ut februar 2000, og er forhistorien til The Sims 2. Det er også laget et slags påbygg på The Sims 3, The Sims Medieval. Spillet er et helt eget spill, og ligner lite på de andre spillene der du har familier osv. Spillet foregår i middelalderen, med drager, slott, og at du bor i en landsby.
Ellers er det et Sims spill på facebook, som heter The Sims Social. Du finner også Sims som mobilspill, xbox, Nintendo GameCube, Game Boy Advance, Nintendo DS og Playstation Portable.
Som så mange andre spill, er ikke Sims-spillene laget etter bøker eller filmer.

- Finnes det noen form for nettverk/samfunn rundt spillet på nettet?
The Sims 2 har en hjemmeside, der man kan laste ned gratis, ting andre laget, lagrede simmer osv. Det finnes mange forskjellige forum, de fleste om koder som hjelper deg i spillet.• Ea Games Sims 2 forum

- Helhetlig vurdering, hva synes du? Begrunn svarene?
Sims er et spill som kan likes av de aller fleste, uten å være altfor usannsynlig? I spillet er man nesten som... et videokamera i "Big Brother" hvor man kan se og høre alt som skjer blant "deltakerne".
Noen spiller det av andre grunner enn familielivet, men bygger hus.
dårlighus.jpg
Husene er alt fra dette ...
fancyhouse.jpg
Til dette.


Simmer du lager i samme byer, kan bli kjent med hverandre. Du kan spille i en ferdiglaget by, eller en by du lager selv. I byene kan du også dekorere. Du kan ikke gå fritt rundt. Du spiller på tomten til simmen, et begrenset område. Du kan bestille taxi, eller kjøre egen bil (krever tilleggspakken uteliv). Da vil siden bli lastet inn, til butikken, et avgrenset område akkurat som huset. Det er den store forskjellen mellom The Sims 2 og The Sims 3.
ille.jpg
Dette er et selvlaget nabolag. De tomtene som er merket med grønne simssymbolet, er bebodd. Ellers kan du plassere dekorelementer rundt omkring, som ikke har noen funksjon, det pynter bare nabolaget.Det som er dumt med spillet er at det har sine begrensninger i hva du kan gjøre. Du oppholder deg for det meste hjemme i ditt eget hus og må blant annet vente på at Simmene dine skal komme hjem fra jobb og skole. Du får aldri bli med ut i den store verden. I hverfall ikke om man kun har originalpakken av Sims2 og ingen tilleggspakker. Kanskje kan man si at hodene bak Sims-spillene tenker litt for mye på å tjene penger i masseproduksjon av tilleggspakker fremfor å lage en hovedpakke som inneholder flere muligheter enn begrensninger? Selvsagt smart, siden mange kjøper flere og flere tilleggspakker etter hvert som de går lei den forrige...

Kilder
De fleste kildene vi har brukt, er vist til med blå markering i teksten.
The Sims 2 - Wikipedia