- Hvordan er datamediets virkemidler (bilde, lyd, interaktivitet) utnyttet? Er spillet lett å sette seg inn i? INGRID
- Hvordan har spilleren innflytelse på fremdriften i spillet eller fortellingen? Hvilke valgmuligheter finnes? Er det en stor grad av interaksjon? SYNNE
- Er fortellingen/handlingen i spillet også tilstede i andre medier? Kom disse før eller etter at spillet ble laget? MALIN
- Helhetlig vurdering, hva synes du? Begrunn svarene?

The sims 3 er det tredje og siste grunnpakken i The Sims-serien, og er etterkommeren av The Sims og The Sims 2.
Logo_The_Sims_3.png
Spillet går ut på at man styrer mennesker, eller simmer som det kalles i spillet. Spillet baserer seg på det virkelige liv, og man må skaffe seg jobb for å tjene penger så man kan kjøpe seg hus, bil, møbler, og man må betale regninger i tide. Man kan bli venner med andre simmer som bor i nabolaget, som er datastyrte. Man kan skaffe seg kjæreste, som man kan få barn og gifte seg med.

Dramaturgi
Spillet er en hverdags-simulator som tillater deg å drømme deg vekk og det er du som bestemmer det aller meste som skal skje, og det blir hva du gjør det til. Men selv om du planlegger at simmen skal bli gift, få mange unger og bli rik kan det oppstå situasjoner som gjør at det ikke blir slik du vil. Du må passe på så alle i familien får mat, søvn, dusjer, rydder, vasker, gjør lekser, drar på skole/jobb, holder seg friske, har nok mat, noe som gjør at du alltid har noe å gjøre. Spillet er avhengighetsskapende, simmen har alltid ny mål og du blir sittende å spille i flere timer for å oppnå målene. Spillet er veldig likt det virkelige liv, noe som gjør at man kan kjenne seg igjen i de fleste situasjoner. Dette gjør at man også kan leve et liv som ikke er så ulikt sitt eget.

Simskaperen
Det er i simskaperen man starter spillet. I simskaperen lager man simmene man vil spille med. Man kan ha opptil 8 simmer i en familie. Man har stor frihet til å få dem til å bli slik man vil. Man kan endre ansiktet mye mer detaljert enn i de tidligere sims utgavene, og man kan velge hva slags kroppsfasong og hudfarge de skal ha. Man kan velge hva slags klær simmene skal bruke til forskjellige anledninger, og man må velge personlighetstrekk som avgjør hvordan simmene oppfører seg, og hvilke ønsker de kommer til å få i livet sitt.

cas_092.jpg

Målgruppe
Målgruppen til The Sims 3 er hovedsakelig jenter i tenårene, men spilles av både unge og gamle, gutter og jenter. En undersøkelse viser at hele 62 % av de som spiller sims er jenter under 17 år.Spillet har en anbefalt aldersgrense på 12 år. Det er en samlet vurdering av medietilsynet som setter aldersgrensen på spillet. På baksiden av coveret er det fire ikoner som varsler om spillets innhold:

age-12-black_ingress_68x83.jpg
Spillet kan inneholde ufint språk og voldsskildringer.

Sexual_content_ingress.jpg
Sex og nakenhet: Spillet skildrer nakenhet og/ eller seksuell atferd eller seksuelle hentydninger.

Violence_ingress.jpg
Vold: Spillet inneholder voldsskildringer.


Nettverk rundt spillet
Det finnes utrolig mange forskjellige nettsider for folk som er interessert i The Sims 3, og det finnes mange sider hvor man kan laste ned ekstrainnhold til spillet.
Hovedsiden til spillet er http://thesims3.com, hvor det er mulig å laste ned ekstrainnhold som simmer, klær, mønstre og hus. Det er også forskjellige forumer på siden, og man kan starte sitt eget forum. Det er også muligheter for å laste opp videoer og historier man lager i spillet.

Det finnes også forskjellige wikier som inneholder alt man trenger å vite om spillet.
http://no.sims.wikia.com/wiki/Simmenes_Wiki er den norske versjonen, som inneholder mye nyttig.
http://sims.wikia.com/wiki/The_Sims_Wiki er en engelsk versjon, som inneholder mye mer enn den norske.

Det finnes også mange forskjellige walkthroughs, som kan hjelpe deg hvis du sitter fast i spillet eller trenger hjelp til å hvordan du kan gjøre diverse ting.


Kilder
http://mysims3blog.blogspot.com/2011/05/sims-3-generations-caw-screenshots-and.html
http://no.wikipedia.org/wiki/The_Sims_3
http://www.medietilsynet.no/no/Trygg-bruk/Tema/Dataspill/Aldersgrense-og-innhold-pa-dataspill/
http://touch.abcnyheter.no/nyheter/vitenskap/050117/sims-gar-til-tv
http://www.teknofil.no/artikler/the_sims_i_100/81911
http://www.ung.no/oss/spill/50813.html