Recent Changes

Thursday, December 29

 1. page GTA IV edited ... Uten å røpe for mye av historien kommer det både sentimentale og følelsesladde øyeblikk der fl…
  ...
  Uten å røpe for mye av historien kommer det både sentimentale og følelsesladde øyeblikk der flere av karakterene fremstår som mer sårbare, og vi får se flere sider av de enkelte enn det harde ytret vi som oftest blir kjent med først.
  Man blir altså godt kjent med de forskjellige karakterene i spillet. Dette er noe av det som gjør spillet litt avhengighetsskapende.
  ...
  rollen som
  Niko Bellic, og man blir godt kjent med nærmiljøet rundt.
  Her ser du de forskjellige bydelene du kan være i. Etter hvert får man tilgang til nye steder.
  {http://images.wikia.com/gtawiki/images/f/fb/NikoBellic-GTAIV.jpg} {gta4mapsa8.jpg}
  Dramaturgi: Hva
  Det som
  gjør spillet spennende/morsomt/avhengighetsskapende? Hvilke deler av spilletspennede er at man hele tiden oppnår nye ting, samt at man det hele tilden åpnes nye muligheter i spillet. F.eks. nye kjøretøy, byer, personer osv. GT4 er morsomt fordi man kan gjøre veldig mye forskjellig. Spillet er veldig varierende, man kan være alt i fra taxisjåfør til en massemorder som skal ta "gjengen". Det at man hele tilden ser/opplever nye ting gjør at spillerenman vil fortsette?
  - Er fortellingen/handlingen i spillet
  fortsette å spille GTA 4
  Spillet er
  også tilstede i andre medier? Kom disse før eller etter at spillet ble laget?
  - Finnes
  medier: (nettverk/samfunn)
  Siden GTA er et såpass omfattende spill finnes
  det i dag en rekke nettverk (forum) rundt spillet. Her kan man dele erfaringer og råd, samt nyttige tips. Spillet har også egene koder som gjør at man automatisk kan komme videre i spillet. Her er noen form for nettverk/samfunnav nettverkene rundt GTA:
  - http://www.gtaforums.com/
  - http://www.gta4.net/
  - http://www.neoseeker.com/forums/32198/
  - http://www.thegtaplace.com/
  Helhetlig vurdering:
  Jeg syns dette
  spillet er veldig bra. Det har en god dramaturgi, det er spennede, morsomt og veldig varierende. Dessuten har GTA 4 vildig bra gjengivelse fra virkeligheten når det kommer til grafikk og lyd-effekter genrelt. Det jeg også liker med spillet er at man ikke trenger å gjøre de såkalte oppdragene, man kan nemlig også spille "fritt" uten å tenkenettet?
  - Helhetlig vurdering, hva synes du? Begrunn svarene?
  tidspress osv.
  {grandtheftautoIVb.jpg}
  Vurdert av Mats Brustad, desember 2011

  (view changes)
  12:44 pm
 2. 12:42 pm

Wednesday, December 28

 1. page Playing with fire 2 edited {playingwithfire.jpg} ... du ønsker. Spillet foregår i 2D og det er ikke et spill der man ko…
  {playingwithfire.jpg}
  ...
  du ønsker.
  Spillet foregår i 2D og det er ikke et spill der man kommer seg videre til flere "verdener" for eksempel. Man kan velge mellom fire leveler, uavhegig om du har "rundet" de andre levelene. Du kan også velge om du vil ha med musikk og lydeffekter. Musikken er bare en enkel melodi, som du går fort lei, fordi det spilles den samme hele tiden. Lydeffektene er at du hører f.eks da en bombe sprenger eller du kommer til en av de blå bonus-feltene.
  De blå bonus-feltene er logisk nok, små hjelpemidler/bonuser som gir deg fordeler med spillet. Dette kan være å få flere bomber slik at du kan legge flere bomber samtidig (i utgangspunktet er det bare én), man kan løpe raskere, kaste og sparke vekk bomber samt å få sterkere bomber.
  Spillet er avhengighetsskapende fordi det oppstår en type konkuranseinnstingt som gjør at man vil ta hevn eller ha noe å bryne seg på, en slags utfordring. Det som gjør at spilleren vil fortsette er vel å kunne vise at man er "god" ved å kunne vinne spillet.
  {playing-with-fire-2.gif}
  Jeg syntes spillet er helt greit. Det er en fin avkobling og det er lett å forstå og enkelt å spille. Jeg liker den friheten med at man kan velge så mye selv, hvor mange spillere og hvilken level osv. uten at du trenger å ha fullført de tidligere for å komme til en høyrere level.
  {pwf2_screen2.jpg}

  Kilder:
  http://www.rollypoint.com/preview-game/17526/playing-with-fire-2.html
  http://www.2games.com/game/skill/183/Playing-With-Fire-2.htm
  http://download.chip.eu/en/Playing-with-Fire_148835.html
  http://www.color-games.com/game/playing-with-fire-2.html
  (view changes)
  10:50 am
 2. file pwf2_screen2.jpg uploaded
  10:50 am

Sunday, December 25

 1. page Where's Wally in Hollywood edited ... Spillets målgruppe vil jeg si er barn. Jeg er selv 16 år og syns spillet er kjempekult. Men de…
  ...
  Spillets målgruppe vil jeg si er barn. Jeg er selv 16 år og syns spillet er kjempekult. Men det er jo i hovedsak et spill for de under 12-13 år. Det er et veldig enkelt spill, og du trenger bare øyne og hender for å spille det. Det er fullt mulig å zoome slik at det skal bli lettere å finne tingene. Spillet er derfor lett å sette seg inn i og man blir fort avhengi fordi man blir spent på å se hvordan neste bane er, og selv blir jeg gira av å ikke finne det jeg leter etter. Fargekombinasjonene kan være litt vankelige, og er du fargeblid vil ikke dette være spillet for deg.
  Måten du kommer inn i spillet på er ved å lete deg frem til alle de rette objektene ved å zoome og trykke. Men om du trykker feil 4 ganger etter hverandre blir du straffet med 10 sekunders pause, da kan du ikke trykke på noe som helst. Dette vil da gjøre at du mister en av stjernene som du får ved å finne en gjenstand.
  Analyse av dataspill, aktuelle spørsmål:
  - Hvordan er datamediets virkemidler (bilde, lyd, interaktivitet) utnyttet? Er spillet lett
  Grunnen til at jeg ikke klarer å sette seg inn i?
  - Hvordan har spilleren innflytelse på fremdriften i
  slutte å spille dette spillet eller fortellingen? Hvilke valgmuligheter finnes? Er deter fordi le Lene er så morsomme, og når man har klart å finne alle får man en stor grad av interaksjon?
  - Dramaturgi: Hva
  god følelse og den følelsen gjør at jeg vil fortsette å spille. Det er også lysten etter å se neste level som kan være tilstede.
  Så langt har jeg ikke funnet en aktuell side hvor man kan diskutere
  spillet spennende/morsomt/avhengighetsskapende? Hvilke deler avi et forum. Det er ikke så seriøst når dette spillet er beregnet for barn. Men for at barn skal formidle sine meninger og samtidig dele de med andre burde det absolutt finnes et forum for dette spillet, slik det som gjør at spilleren vil fortsette?
  - Er fortellingen/handlingen i spillet også tilstede i
  for alle andre medier? Kom disse før eller etterspill.
  Tatt alt i sammenfatning syns jeg dette er et supert spill! Det kan gi hurtig Hurtighets trening for barnene ved
  at man må "stresse" litt for å finne alle detaljene. Det eneste som kunne vært bedre med spillet ble laget?
  - Finnes
  var at det noen formkunne vært et forum. Ofte kan det være greit å høre andres tips og triks. Men det er fint fordi det er et lett forståelig spill og hvem som helst klarer å forstå det. Jeg gav iPoden til farmoren min, og hun tok det med en gang. Det handler bare om å være hurtig nok så du får nok stjerner for nettverk/samfunn rundt spillet på nettet?
  - Helhetlig vurdering, hva synes du? Begrunn svarene?
  å komme til neste level!
  (view changes)
  2:21 am

Saturday, December 24

 1. page Sim City 4 edited ... Da man kjøper spillet og får det installert, starter man i den fiktive regionen Timbuktu. Her …
  ...
  Da man kjøper spillet og får det installert, starter man i den fiktive regionen Timbuktu. Her kan man spille i Tutorial-byene og lære hvordan man spiller spillet. Her finnes også forskjellige scenarioer som tar deg gjennom fire oppdrag, hvor du kjemper kriminalitet eller byens samferdselsproblemer.
  Spillets målgruppe er for det meste ungdom til unge voksne, men mange eldre personer spiller spillet fortsatt fordi det vekker nostalgi og er ett spill som er rolig og avslappende; om man klarer å administrere byen skikkelig, da.
  SpilletApillet er i
  I dette spillet er det lagt opp helt og holdent til hvordan du vil gjøre det. Vil du skape en liten småby, eller vil du skape ett metropol? Spiller man i sandkassemodus har man tusenvis av muligheter for hva du vil ha og hvordan du selv vil gjøre det. Byene er også utstyrt med ett byråd som kommer med ulike tips og "uh-ohs" i forhold til at det kanskje er trafikkaos på en veistrekning, eller kloakkanløpet ikke holder mål i forhold til innbyggerveksten.
  Det som gjør spillet avhengighetsskapende er att du som spiller ikke blir stresset, og du kan slappe av når du spiller det. Med den "coole" jazzmusikken flyr tiden simpelthelt forbi. Som nevnt tidliger bygger spillet på dine egne kreasjoner, og dette gjør det attraktivt for de fleste som liker å holde kontroll på ting og realisere drømmer.
  (view changes)
  1:53 pm
 2. page Sim City 4 edited ... Reklamefilm fra 2003 Da man kjøper spillet og får det installert, starter man i den fiktive r…
  ...
  Reklamefilm fra 2003
  Da man kjøper spillet og får det installert, starter man i den fiktive regionen Timbuktu. Her kan man spille i Tutorial-byene og lære hvordan man spiller spillet. Her finnes også forskjellige scenarioer som tar deg gjennom fire oppdrag, hvor du kjemper kriminalitet eller byens samferdselsproblemer.
  - Hvilken målgruppe har spillet?
  Spillets
  Spillets målgruppe er
  ...
  skikkelig, da.
  - Hvordan er datamediets virkemidler (bilde, lyd, interaktivitet) utnyttet? Er spillet lett å sette seg inn i?

  Spillet er
  ...
  du gjør.
  - Hvordan har spilleren innflytelse på fremdriften i spillet eller fortellingen? Hvilke valgmuligheter finnes? Er det en stor grad av interaksjon?

  I dette spillet er det lagt opp helt og holdent til hvordan du vil gjøre det. Vil du skape en liten småby, eller vil du skape ett metropol? Spiller man i sandkassemodus har man tusenvis av muligheter for hva du vil ha og hvordan du selv vil gjøre det. Byene er også utstyrt med ett byråd som kommer med ulike tips og "uh-ohs" i forhold til at det kanskje er trafikkaos på en veistrekning, eller kloakkanløpet ikke holder mål i forhold til innbyggerveksten.
  - Dramaturgi: Hva gjør spillet spennende/morsomt/avhengighetsskapende? Hvilke deler av spillet er det som gjør at spilleren vil fortsette?
  Det som gjør spillet avhengighetsskapende er att du som spiller ikke blir stresset, og du kan slappe av når du spiller det. Med den "coole" jazzmusikken flyr tiden simpelthelt forbi. Som nevnt tidliger bygger spillet på dine egne kreasjoner, og dette gjør det attraktivt for de fleste som liker å holde kontroll på ting og realisere drømmer.
  - Helhetlig vurdering, hva synes du? Begrunn svarene?
  Selv synes jeg spillet er ett fantastisk spill også i dag. Det bygger på ett sterkt konsept med sterke forgjengere som Simcity 2000 og 3000. Selv om SimCity societies (som forøvrig er etterfølgeren til Simcity 4) ikke holder mål i dag, blir likevell Simcity 4 mer populært enn etterfølgeren. Med det brede spekteret av online-material og enkle oppsettet som følger med originalt er dette definitivt en klasikker i spillverdenen, og har inspirert flere andre Simulator/byutviklingsspill.
  (view changes)
  1:53 pm

Thursday, December 22

 1. page Just Cause 2 edited ... Personlig syns jeg dette er et ganske bra spill. Det er mye action, og mye som skjer hele tide…
  ...
  Personlig syns jeg dette er et ganske bra spill. Det er mye action, og mye som skjer hele tiden. Dersom du kjører rundt i en av byene på Panau, skjer det noe hele tiden. Plutselig svinger noen av medlemmene av en av de tre gjengene fram, med militæret i hælene. Man kan da selv velge å enten hjelpe til eller kjøre pent videre, men mulighetene byr seg hele tiden. Man kjører også plutselig forbi en "propaganda trailer", som er en bod med militære som driver propaganda for presidenten. Man hører stemmen hans på høytalere i hele kvartalet rundt, og kan selv velge om man vil drive spillet og historien videre, og sprenge hele boden, eller om man vil ignorere den.
  Det som er et minus ved dette spillet, er de få "bugs" eller "glitchene" som er ved spillet. Dersom du kjører en bil fort inn i et tre, blir bilen bare smadra hvis du sitter inni, men dersom du hopper ut av bilen rett før krasjet, vil bilen eksplodere, selv ved lave hastigheter, hvis krasjet er ille nok.
  ...
  stor rolle.
  Helhetlig er det et morsomt og spennende spill, selv om det tidvis kan være veldig repeterende. Dersom man vil fullføre spillet 100 prosent, kan det ta opptil 100timer, og kanskje mer. Dette kommer an på hvor grundig man er fra starten av. Det er også mulig å droppe å fullføre "mercenary mode" som begynner etter man har fullført historien, og heller bare spille og ha det gøy uten å tenke på antall prosent fullført.
  Alt i alt, et godt spill, men litt repeterende og ensformig til tider.

  {http://scottisalwaysright.com/wp-content/uploads/2010/08/Just-Cause-2-Explosion.jpg}
  Kilder:
  (view changes)
  2:31 pm

More